Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΣΥΝέβη κι αυτό...

Το Σάββατο, στις 27 Ιούνη 2009, πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα η σύνοδος του ΟΑΣΕ. Την ώρα που μαζικοί φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις προετοίμαζαν την αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση του κερκυραϊκού λαού, η Οργάνωση Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία... καλωσόριζε τους «υψηλούς» επισκέπτες, αξίωνε την «αναβάθμιση του ΟΑΣΕ» (!) και υποστήριζε τα εξής:

*

«Η άποψή μας, ως ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και άποψη των δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, είναι ότι ο ΟΑΣΕ διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά για να αποτελέσει το βάθρο για την οικοδόμηση ενός νέου μοντέλου για την ευρωπαϊκή ασφάλεια στον 21ο αιώνα. Είναι ένας οργανισμός πανευρωπαϊκού χαρακτήρα, δομημένος πάνω στην αντίληψη της καθολικής ασφάλειας: Δημοκρατία, αφοπλισμός, οικονο­μική συνεργασία, οικολογική ασφάλεια, ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα. Επιπλέον, οι αρχές και οι αποφάσεις του ΟΑΣΕ βοηθούν και τα εθνικά μας θέματα (...) στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ΟΑΣΕ έχει προταθεί Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλείας, εξοπλισμένο με μηχανισμούς έγκαιρης προειδοποίησης και πρόληψης συγκρούσεων. Ο ΟΑΣΕ να διασυνδεθεί με τον ΟΗΕ ως "περιφερειακός οργανισμός ασφάλειας". Να αποκτήσει αρμοδιότητα και την πρακτική ικανότητα διευθέτησης των συγκρούσεων στο χώρο ευθύνης του (...)».

***

Ας έρθουμε τώρα στις 3 Ιούλη 2009, μια βδομάδα δηλαδή μετά την ανακοίνωση - ύμνο του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΑΣΕ.

Εκείνη την ημέρα υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που συνήλθε στο Βίλνιους, πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το αντικομμουνιστικό ψήφισμα με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Για την επανένωση της διαιρεμένης Ευρώπης. Η ενθάρρυνση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των δικαιωμάτων των πολιτών στην περιοχή του ΟΑΣΕ στον 21ο αιώνα».

Στόχος, και εδώ όπως και στα ανάλογα ψηφίσματα και μνημόνια της ΕΕ, η εξίσωση του σοσιαλισμού με το ναζισμό.

Το ψήφισμα ψηφίστηκε, με ανάταση του χεριού, από την πλειοψηφία των βουλευτών που παραβρίσκονταν στην αίθουσα. Το καταψήφισαν 8 μέλη (συμπεριλαμβανομένων των κομμουνιστών βουλευτών, ανάμεσά τους και του βουλευτή του ΚΚΕ Κ. Αλυσανδράκη) και 4 απείχαν. Από την πλευρά των ελληνικών κομμάτων το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε, ενώ η ΝΔ απείχε. Μένει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Οπως πληροφορηθήκαμε, ο εκπρόσωπός του, ο κ. Δραγασάκης, αν και βρισκόταν στο Βίλνιους, αν και πήρε μέρος στην Ολομέλεια, τη στιγμή της ψηφοφορίας... δεν ήταν στην αίθουσα.

*

Ετσι με τη στάση του κ. Δραγασάκη, του ΣΥΝ και κατ' επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ, δε μάθαμε ποια ακριβώς είναι η άποψή τους; Τι πιστεύουν; Οντως σοσιαλισμός και ναζισμός είναι τα «δύο βασικά απολυταρχικά καθεστώτα» που έφεραν «γενοκτονία, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»;...

Αν βρίσκονταν στην... αίθουσα, τι θα ψήφιζαν; Υπέρ ή κατά του ψηφίσματος που ζητά το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, στοχεύοντας ευθέως στα μυαλά των νέων ανθρώπων, αφού γίνεται λόγος για «εκπαιδευτικά εργαλεία, προγράμματα και ενέργειες κυρίως για τις νεότερες γενιές», ώστε να διαμορφώσουν την αντίληψη που ο... δημοκρατικός ΟΑΣΕ θέλει για το σοσιαλισμό σαν συνώνυμο του ναζισμού.

*

Δυστυχώς, του κ. Δραγασάκη κάτι... θα του έτυχε, και δεν ήταν εντός αιθούσης όταν διεξήχθη η ψηφοφορία. Αλλά, αν ήταν, τι λέτε να ψήφιζε; Λαμβανομένου υπόψη ότι πρόκειται για ένα ψήφισμα που όχι μόνο φρόντισαν να... λείπουν όταν αυτό ψηφιζόταν, αλλά και που απηχεί τις θέσεις ενός οργανισμού που «πρέπει» να γίνει

(το ξαναγράφουμε για λόγους... εμπέδωσης)

«το βάθρο για την οικοδόμηση ενός νέου μοντέλου για την ευρωπαϊκή ασφάλεια στον 21ο αιώνα. Είναι ένας οργανισμός πανευρωπαϊκού χαρακτήρα, δομημένος πάνω στην αντίληψη της καθολικής ασφάλειας: Δημοκρατία, αφοπλισμός, οικονο­μική συνεργασία, οικολογική ασφάλεια, ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα» (ανακοίνωση Οργάνωσης Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΑΣΕ)...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ